PDA-FB

Smart, simple and safe Referee PDA designed with referees for referees

Enkel att lära sig och lätt att använda på planen. Före match laddar du ner laguppställning från Fogis. Under match hjälper PDA dig att göra färre misstag  med inbyggda regler för fotboll, smart klockfunktion, ljudinspelning mm. Du registrera enkelt alla matchhändelser och efter matchen har du rapporten färdig att ladda upp i Fogis. När du laddar ner mjukvaran behöver du stänga av ditt virusskydd.

Spintso PDA basic pak innehåller

PDA, laddare (230 V) med USB kabel, visselpipsfäste med adapterset, fingergreppshållare med fäste och förvaringsväska, 

Vikt

65g (endast PDA)

Mått

96 (ex. fäste för visselpipa) x 48 x 18 mm.

Kommunikation

USB-2.0 med masslagringsprofil för kommunikation mellan PC och PDA. Lagringsutrymme upp till 128MB varav ca 100MB* ledigt för lagring av användarfiler i form av matchrapporter och ljudfiler: 100MB motsvarar mer än 500 minuter röstinspelning eller 1000 normalstora matchrapporter. Long distance Bluetooth för kommunikation mellan Spintso enheterna.

Röstminne

Inspelning av tal i format MP3.

Batteri

LI-Polymer 3.7V/3.6Wh. Upp till 5 timmar användningstid vid full laddning.

Display

1.8 tum, 128x160 upplösning, 262000 färger.
 

*Ändring av produktspecifikationen kan ske utan förvarning då detta lagringsutrymme används både inbyggd programvara samt för lagring av användarfiler.

Tidtagning

Fem klockor i ett fönster med upp och nedräkning av matchtiden, indikering av extratid när klockan stoppas separat klocka för halvtidsvila. Match klockan ändrar färg vid full tid av respektive halvlek. Vibrator som påminner när tiden stoppas för t ex spelarskada.

Ljudinspelning

PDA börjar att spela in ljud så fort du tryckt på ON knappen tills du stänger av den. Med en enkel knapptryckning sparar man ljudsekvensen i minnet. Kan även användas som diktafon. PDA lagrar ljud och röster BAKÅT i tiden. Såväl domarens egen röst som andra personer i närområdet upptas. Funktionen kan användas för domarens egen utveckling (lyssna på sig själv efter match) eller verka preventivt d v s spelare och ledare avstår från vissa uttryck. Om domaren blir verbalt attackerad är risken för att minnas fel eller inte minnas allt som sagts eliminerad. Underlättar påtagligt när anmälan av händelsen ska skrivas efter match.

Kommunikation

Via blåtandsfunktion kan flera enheter anslutas till varandra. Match noteringar kan sändas mellan enheterna. Inbyggd vibrator och summersignal påkallar uppmärksamhet och ger kontakt mellan domarna.
Det kan hända att enheterna tappar kommunikationen ibland, men dem hittar varandra per automatik efter 15-20 sekunder och synkronisera all information i alla enheterna automatiskt när dem hittar varandra.

Du parar enkelt ihop enheterna. Först bestämer man vem som ska vara master och vilka som sa vara slaves. Därefter gör du PDA  sökbar slave1 och PDA  sökbar slav 2 osv och sist ställer sig Master på sök slave. Tryck sedan på OK- knappen på slavarna och Master. Nu kopplas de automatiskt ihop. När de är parade syns en bluetooth symbol i övre kant på dispayen. Under fliken video finns sintruktion för att para ihop PDA:er.

Skötsel

Vi rekommenderar vi att du noggrant läser igenom manual, säkerhetsföreskrifter och villkor för garanti för att få ut så mycket som möjligt av din PDA. Klicka här för att ta del av skötselråd.

Avdragsrätt i deklaration för arbetsredskap

PDA är godkänt av skattemyndigheten som avdragsgilt arbetsredskap. Se utlåtande från skattemyndigheten, klicka r.

Exempel på fördelar med PDA

När en spelare får sitt andra gula kort får domaren en tydlig indikering om att spelaren ska utvisas. Tidpunkten för alla noterade matchhändelser lagras automatiskt i minnet. Laddar upp laguppställningar från Fogis (kan även göras manuellt). Levererar match rapport till Fogis (kan även ta ut match rapport manuellt). Snabbare att anteckningar under match för en van användare. Mycket bättre koll på matchen och tilläggstiden. Slipper kladdet i anteckningsblocket vid regn. Bättre koll på alla varningar, pausvila och exakt tid på hur länge det är kvar till start av andra halvlek. Namn på alla spelare vid nedladdning från Fogis (kan även göras manuellt) och kan om manvill tilltala spelarna vid namn när det hettar till under match. En lättillgängligt historik på sitt dömande finns i PDA och som man kan flytta till datorn.Trygghet att all information finns på samma ställe och att alla klockor är anpassade exakt för dig som domare. Det är fyra gånger bättre för miljön att använda PDA än det traditionella sättet.

Ladda ner laguppställningar innan match från FOGIS till PDA

Domaren kan i Fogis på fliken för Domarrapport klicka på en länk för att ladda ner information om match, spelare och ledare till PDA. Filen heter match.xml och ska sparas i katalogen TEAM på Spintso enheten. För att ladda match i PDA väljer du :Funktion > Matchmeny > Match fr. fil. > USB Media > TEAM.
Har spelare och ledare lagts in till matchen så används dessa i första hand, annarshämtas spelare och ledare från lagens trupp. Har lagen inte hunnit med att lägga in truppen/laget i god tid så räcker det att du manuellt lägger in spelarnummer direkt i PDA .När du laddar över matchrapport till FOGIS "paras" rätt spelarnummer till rätt namn.

Klicka här för att ladda ner bildinstruktioner för hantering PDA-Fogis. Eller gå till flik video för att titta på isntrukltionsfilmerna hur du hanterar PDA före respektive efter match.

Har spelare och ledare lagts in till matchen så används dessa i första hand, annarshämtas spelare och ledare från lagens trupp. Har lagen inte hunnit med att lägga in truppen/laget i god tid så räcker det att du fyller i spelarnr från papperskopian av laguppställning direkt i PDA .Generera matchrapporten i PDA  efter matchens slut och ladda över den till FOGIS , där kan du "para" ihop rätt spelarnr till rätt namn.

Ladda upp matchrapport efter match från PDA till FOGIS

När matchen är över väljer du p PDA Funktion > Rapporter >Generera rapport för att alla matchhändelser ska sparas ner. Filen får namnet ReportYYYYmmDD_HHMM.xml och finns i katalogen REPORT på Spintso enheten. 
Domaren kan sen ladda upp filen genom att klicka på en länk i FOGIS på fliken Domarrapport, bläddra fram till rätt fil och klicka på knappen > Ladda upp fil . Överst visas en lista över lagens trupper och under det visas en lista med de händelser som fanns i rapporten. Detta är endast ett visningsläge och inga händelser är sparade. Om en händelse saknar spelare kan domaren redigera tröjnummer i spelartruppen så att rätt spelare hamnar på rätt händelse. Om en händelse är knuten till ett SpelarId så går det före tröjnummer och då måste spelaren med det SpelarId finnas i truppen för att rätt spelare ska visas. Om man inte lägger till den spelaren till truppen så sparas SpelarId tillsammans med händelsen för framtida referens. Om trupp saknas så kan domaren välja att lägga till spelare eller använda kommentarrutan. Om ingen spelare är angiven och kommentar saknas sparas händelsen ner med kommentaren ?Tröjnummer X? Domaren kan välja vilka händelser som ska sparas ner samt ändra matchminut. VIKTIGT,

Domaren måste sen klicka på Spara händelser för att matchhändelserna ska sparas i Fogis! Observera att händelser som ej går att knyta till en ledare inte går att spara ner. Alla händelser går att redigera i efterhand via Administrera spelare/ledare i fliken Domarrapport som tidigare. Alla xml filer som laddas upp/ner finns i en katalog på webservern för att underlätta felsökning vid senare tillfälle. Uppladdade filer får namnet matchId.xml och nerladdade filer får namnet match_matchId.xml

Varje fil är ca 20kb stor så efterhand bör man rensa denna katalog.

    Ett måste för mig som är lite materialdomare. Använt 1,5 säsonger snart och är det bästa jag har med mig. Händelser, tid och möjlighet att spela in ljud/klagomål. Slipper även kladdet med papper.

    Svara| 
     | | | |::1

Relaterade produkter

Laddare 230V
0 SEK
Läs mer och köp
TIMELIMITSPRAY -Referee
49 SEK
Läs mer och köp
Charger REFCOM 1-4 set
0 SEK
Läs mer och köp
Ervocom "RPS" - 3 set
0 SEK
Läs mer och köp