General terms and conditions

Tillämpning och Konsumentskydd


De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Spintso AB, organisationsnummer 559291-9301, nedan kallat ”Spintso”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (1990:032) och Lag (2000:274) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal (Distanshandelslagen). Vid beställning via internet träffas avtal om köp när du väljer att bekräfta köp i kassa på www.spintso.se

Personuppgifter


I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är Spintso AB (org. nr 559291-9301)

Spintso´s kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, postadress, telefonnummer,
e-postadress samt IP-nummer. Ändamålet med Spintso´s behandling av insamlade personuppgifter är att använda dessa för att

  1. kunna fullgöra köp på Spintso
  2. möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av Spintso´s kanaler.

Bambora kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. De är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt deras villkor.

Spintso kommer att dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

Om det görs en beställning på en vara som skickas direkt från leverantören så kommer Spintso att skicka över de uppgifter som behövs för att kunna slutföra och fullgöra en beställning från leverantören.

När du som kund väljer att maila till Spintso så kommer din e-postadress samt
e-posthistoriken att sparas för att göra det möjligt och lättare kunna följa upp och svara på ett ärende.

Inga uppgifter kommer att säljas vidare till tredje part.

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen
All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är Spintso.

Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

Spintso AB
Box, 3113
103 62 Stockholm

Köpevillkor

1. Företagsinformation
www.spintso.se tillhandahålls av Spintso International AB med Org-nummer 556691-3728. Information & bilder på hemsidan ägs av företaget eller partner och får inte kopieras utan tillåtelse

2. Priser
Varje vara anges inklusive moms i Svenska kronor. I kundvagnen ser man det totala priset inklusive alla avgifter så som moms, frakt och betalningar

3.1 Betalning
Betalning sker genom vald betalningsmetod i kassan. Betalningsmetoden tillhandahålls av Bambora tillsammans med samarbetspartners.

3.2 Kortbetalning
Korbetalning accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt.

3.3.1 Faktura & delbetalning
I samarbete med Collector erbjuder vi faktura och delbetalning. Tjänsten är baserad på en engångskredit som möjliggör en enkel och säker betalning av dina köp genom faktura eller delbetalning. Mer information och fullständiga villkor om Collector betalsätt hittar du på Collector.se

Fakturan har en förfallotid om 14 dagar. Efter genomfört köp skickas fakturan till din folkbokföringsadress. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller ansöka om att dela upp betalningen i mindre delar genom att logga in på Collector.se
För att kunna använda tjänsten måste du vid köptillfället vara bosatt i Sverige och minst 18 år gammal. Betalsättet är endast tillgängligt för privatpersoner och som kreditgivare förutsätter vi att du har skött dina ekonomiska åtaganden och har en god betalhistorik.

En kreditprövning görs i samband med köptillfället vilket innebär att en kreditupplysning inhämtas. Kreditupplysningar som tas av Collector påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

3.3.2 Frågor kopplade till din faktura eller delbetalning
Collectors kundtjänst hjälper dig gärna i alla frågor som rör din faktura eller delbetalning. Kontakta oss via telefon på 010-161 00 00

3.3.3 Återbetalning vid faktura- eller delbetalningsköp
Du som har betalt din faktura eller delbetalning men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Collector. Collector återbetalar den summa du har betalat efter att vi har fått uppgift om godkänd retur från handlaren. Återbetalningen sker till ditt konto varför du behöver meddela oss dina kontouppgifter tillsammans med fakturauppgifterna. https://www.collector.se/kundservice/

3.3.4 Pris
Period Ränta Månadsavgift Administrationsavgift
3 mån 0,00% 30 kr 0 kr
6 mån 0,00% 30 kr 95 kr
12 mån 9,95% 30 kr 195 kr
24 mån 19,95% 30 kr 295 kr

Priser och Avgifter


De priser som anges på www.spintso.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg, delbetalning och frakt.

Upprättande av avtal om köp


Spintso´s varor beställs på www.spintso.se eller via vår kundtjänst. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Spintso via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du Spintso´s Allmänna villkor.

Leverans


Normal leveranstid är 4-7 arbetsdagar från det att Spintso bekräftar din beställning via mail. Vi reserverar oss för om varan är restnoterad. Kostnad för en försändelse är normalt 90 kronor oavsett antal artiklar och vikt.  
Spintso använder följande fraktalternativ:

1, Varubrev, för mindre försändelser som kan lämnas i brevlåda.

2, Paket, varorna skickas i första steg hem till dig som kund, är du inte hemma och kan ta emot dina varor så lämnas det till närmaste utlämningsställe. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms eller avi med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer/adress som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling visas upp.

Om kunden inte hämtar ut paketet i tid och paketet returneas till Spintso är kunden ansvarig för att paketet inte hämtades upp. Spintso kommer i sådant fall fråga kunden om han/hon vill att paketet skickas ut igen eller inte. Om kunden svara JA, så informeras kunden om extrakostnader och begärs betala in extrakostnaden i förskott iannan ny leverans. Om kunden svarar Nej sker återbetalning med avdrag för fraktkostnaderna.

Ångerrätt


Du som konsument har alltid 14 dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta kundtjänst info@spintso.se. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.
Vill du returnera din vara? Läs nedan stycket om Retur.

Reklamation


Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Spintso eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Spintso har givit, kan varan returneras kostnadsfritt. Retur ska ske inom 14 dagar. Maila info@spintso.se så skickar vi dig en retursedel.

Reklamation till Spintso ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 2 år från inköpsdatum (s.k Garantitid). Spintso förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, kontakta kundtjänst info@spintso.se

Reklamation gäller endast mot uppvisande av originalkvitto (orderbekräftelse) som Spintso har utfärdat till köparen med information om inköpsdatum och produktens serienummer.
Om Spintso reparerar eller byter ut produkten täcks den reparerade eller nya produkten av originalgarantin under den återstående garantitiden.

Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage.

  • Orsakade på grund av felaktig användning eller hantering, inklusive, utan att begränsas därtill, annan användning av produkten än sådan den är avsedd för, eller användning som avviker från Spintso´s instruktioner om användning och underhåll.
  • som har uppstått genom reparationer som utförts av icke Spintso auktoriserade serviceverkstäder eller personer.
  • som har orsakats av tillbehör som inte är original tillbehör från Spintso.
  • som uppstår på grund av olyckshändelse, modifiering eller annan ändring eller Force majeure.

Retur


Vid retur bekostar du portot själv och du står för risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Vi rekommenderar dig att köpa frakt som är spårbart. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Lägg alltid i kopia på originalkvitto (orderbekräftelse) du fått via email/i paketet. Glöm inte att fylla i orsak till returen på underlagets baksida. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Om något av ovanstående bryts kan Spintso inte godkänna returen.

Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske snarast dock senast inom 14 dagar från det att Spintso tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto.

Transportskador


Spintso ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Spintso rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Spintso´s kundtjänst info@spintso.se så skickar vi retursedel. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Reklamationsrätt

  • Om kunden upptäcker fel i produkten ska reklamation göras inom två månader från att felet upptäckts tid till Spintso. Kunden har 3 års reklamationsrätt på varor köpta på Webbplatsen.

Betalning


I samarbete med Bambora erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning och kontokortsbetalning. Genom att lämna information i kassan godkänner du deras villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Spintso´s allmänna villkor.

Vi använder 3-D Secure, ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). 3-D Secure behandlar data på olika sätt och krypterar informationen.

På ditt kontoutdrag kommer det stå SPINTSO.COM

Force Majeure


I händelse av omständigheter som står utanför Spintso s skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Spintso´s förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Spintso rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Pris- och Produktinformation


Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Spintso rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Spintso inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Omdömen


Genom att lämna omdömen kring produkter på www.spintso.se ger du också Spintso rätten att publicera dem på www.spintso.se samt i andra kanaler och medier. Spintso förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Övrigt


Vi följer Konsumentverkets reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

Senast uppdaterat: 2021-03-23

Handla nu, betala sen

Betala med faktura  eller dela upp din betalning med SveaWebPay

Faktura-188px.png.

Delbetala-188px.png

Betala med kort

mc.gif   visa.gif