Ted bloggar; ny säsong

2021-03-19
Ted_Blogginlägg_1_2021.png

Dåså, ny säsong eller nej… nytt år?

Dåså, ny säsong eller nej… nytt år? Nya tag. Nya tider, eller något sådant. Jag har haft en match i elitettan damer på linjen, eftersom elitlagen får spela matcher. I normala fall hade man haft cirka 2 matcher per vecka från februari och framåt. Domarkursen och regelprovet avklarat, väskan avdammad och kläderna är tvättade – jag är redo för ny säsong. Jag är så himla redo! Men jag får fortsätta nöta löprundor på eget håll ett tag till helt enkelt. Fotboll, att spela och döma, har varit hela mitt liv på ett eller annat sätt. Inte alltid det viktigaste, eller det roligaste, men det har alltid funnits där. När jag slutade spela helt så fanns dömningen som jag tycker är roligare och passar ihop med mitt livspussel just nu. Men nu då, när det inte är några matcher – vad ska jag göra? Jag vet en bra idé, eller egentligen en usel idé. Jag börjar träna fotboll igen med ett lag! Briljant ju, eller kanske inte. För förmodligen kommer jag tycka det är så himla roligt och kanske inser att kroppen (och huvudet) hänger med.

 

Det var exakt det jag gjorde, tränade med ett lag. Jag förklarade för tränaren att jag satsar ju på dömningen och kommer och tränar någon gång i veckan som max, nu när det inte är några matcher. Se mig som en spelare till på träningen, en rutinerad sådan som bara vill träna lite. Sagt och gjort, så blev det och nu har jag gjort två träningar på två veckor. Vanligtvis kör ju jag tre pass i veckan, lite lagom sådär, men både hårda träningar och lugna. En (!), en hel jävla vecka hade jag ont i kroppen efter första passet. Inte den där träningsvärken för det här var baksidor, ljumskar och ”ytterlägen” som gjorde uppriktigt ont. Veckan därpå gick jag dit för att se om jag bara var ovan eller om jag faktiskt är lite för gammal för att spela. Sådan tur, att jag bara var ovan och inte gammal. För pass nummer två kändes inte alls på samma sätt.

 

Kul, skönt och allt det där att släcka den sociala biten kring fotbollen en del. Nu fick jag ju en match på linjen och två fotbollsträningar. Nu kan jag lugna ner mig och träna på eget håll igen. Jag fick snacka lite med spelarna, skrika lite, springa och vara med i det sociala omkring fotbollen – det är ju hela anledningen till att jag dömer. Och för att jag tycker det är kul också såklart. Fick slänga ett par av mina gamla Puma King som dock gick sönder helt på dessa två träningar. Synd, men gutt för då kan jag köpa ett par nya King. För er som inte känner mig så har jag ju haft Puma King så länge jag kan minnas. Från pojkåren till fortfarande kör jag runt med mina Puma King!

 

Matchen då? Så himla roligt att träffa två domarkollegor och stå där med match. Inte många av oss domare på den här lägre nivån som får döma just nu, förståeligt. Så jag njöt av det och njuter fortfarande av den matchen. Matchen då? Den var kass. Tråkig, kallt och inga speciella händelser. Kände att jag var lite ringrostig och ovan, men jag gled mest runt på molnen av att det var match!

 

Nu håller vi tummarna för att i första hand den här pandemin snart går ner på hanterbara nivåer. Sen håller vi ännu fler tummar på att vi kan spela, döma och träna fotboll igen. Under året kommer jag att fortsätta med att bloggandet här. Ni får läsa om mina tankar på att vara domare, mina matcher, situationer och lite kring mitt liv. Kul tycker jag! Nu ska jag köpa mig ett par nya Puma King.

Ted bloggar